Over den Hemel en de Hel

Geschreven in 1758, 439 pagina’s. Hemel en Hel is het populairste boek van Swedenborg en zijn meest volledige verslag van zijn ervaringen in de geestelijke innerlijke wereld. In dit werk beschrijft Swedenborg de hemel, de hel en de geestenwereld die tussen beiden in ligt, en hij beschrijft in detail het proces van overgaan van het leven naar het hiernamaals, evenals de verschillende ervaringen van de ziel tijdens dit proces. Swedenborg neemt stelling tegen de traditionele opvattingen dat engelen (en duivels) geen apart gecreĆ«erd geslachtloos ras zijn, maar mensen (zowel mannen als vrouwen) die ooit in de fysieke wereld hebben geleefd.

Deze geesten belanden in de hemel of in de hel, afhankelijk van de levens die ze hebben geleid en de keuzes die ze op aarde hebben gemaakt. Zuigelingen en kinderen, ongeacht hun religieuze achtergrond, komen na overlijden in de hemel en groeien daar op tot jongvolwassenen. Swedenborg kleurt zijn ervaringen met overvloedige details over de aard van de geestelijke wereld, niet alleen met engelen en hun krachten, hun taal, hun huizen en kleding, maar ook met de omstandigheden van duivels en boze geesten.

In veel opzichten is het werk Hemel en Hel “de plek om te beginnen” voor diegenen die kennis willen maken met het rijke verhaal van Swedenborg over het hiernamaals.

Download

Deel deze pagina

Laat uw gegevens achter om de download te starten.